söndag 28 juli 2013

Revbensspjäll

Idag var revbensspjällen äntligen klara efter 72 timmar i 57.5 grader.

Hade gnidit in dem med Grillmeister lökrub (från LIDL) innan vacuumförpackningen - så de hade tagit rejält med smak av denna. Tyckte tyvärr inte att den rubben passade så bra, nästa gång blir det en annan rub - eller kanske en marinad.

Innan servering grillade jag på spjällen lite grann. 1 minut, vänd, 1 minut, vänd, 1 minut vänd och slutligen 1 minut till.

Köttet blev väldigt bra i konsistensen - lite svagt rosa och väldigt lättätet. Klart bättre än om man gör dem på traditionellt sätt - inte lika torra.

Hade Santa Maria American BBQ Sauce Kentucky Whiskey till och den var perfekt. Kan nog tänka mig att använda den som glaze vid grillningen också.

Får nog lov att säga att det var restaurangklass på dessa revbensspjäll :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar