Två stycken 1-kilosbitar fläskkarré skulle bli till Pulled Pork. Jag började med denna rätt redan 1 vecka innan festen! Först ett dygn i saltvattenbad (2 liter vatten, 80g salt, 60g socker). Därefter inklappning av en egen grillkryddemix runt om och vacuumförpackning. Efter 3 dygn i Sous Vide-badet på 62.5 grader var rätten helt färdig egentligen men eftersom vi inte skulle ha den förrän tre dagar senare snabbfrös vi den i isbad och sedan in i frysen (detta måste man göra med Sous Vide preparerad mat som inte ska ätas samma dag, för att inte riskera tillväxt av sporer som trivs i vacuum).
Nu var Sous Vide maskinen ledig för preparering av Texas Chilin. Köttet till detta var ett drygt kilo högrev som kördes i Sous Vide maskinen i 3 dygn för att göra det mört och fint. Lagom klart till festdagen och nu väldigt snabbtillredd Texas Chili som endast behövde kokas upp i en gryta cirka en timme innan middagen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar